Sokan ott voltunk, de még többen voltak azok, akik már elmentek a hatodik óra után, így hát nem értesültek arról, ami a 7. órában történt iskolánkban! Diáktársunk beszámolóját nekik tettük fel!

Baleset történt az iskolában délután fél 3 környékén, nagy valószínűséggel denaturált szesz ömlött ki a kémiateremben. Igaz, a szesz közvetlenül nincs káros hatással az emberre, mégsem késlekedtek a tanárok hívni a tűzoltókat, hiszen a denaturált szesz egy könnyen égő anyag, ha tűzzel kapcsolatba kerül, azonnal lángra kap és könnyen tovább terjedhet. Mivel a 7. órában történt a baleset, sok diák tartózkodott még az épületben, de sikerült gyorsan elhagyniuk az iskolát. A napköziseket átvitték a nagy udvarra jászani, ami nagyon közel van a bejárati ajtóhoz és egy alternatív menekülési útvonalhoz is. Szerencsére nem történt nagyobb baj, a katasztrófavédelem pillanatokon belül megérkezett.
Persze ehhez az is hozzá járult, hogy a vezetőség tökéletesen kezelte a balesetet és iskolánkban rendszeresen vannak tűzvédelmi gyakorló riadók, melyeken percek alatt kiürül az iskola és a diákság elvonul a legközelebbi óvóhelyre.
Igaz ez nem gyakorlat volt, mégis minden pontosan úgy történt, ahogy egy ilyen próbán történnie kell és nem voltak életre vagy értékre veszélyes következmények. 

Szerző: Nessi2  2011.10.11. 19:39 Szólj hozzá!

Címkék: baleset kémia tűzoltók katasztrófavédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://dokinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr33295825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása