A tegnap délutáni balesetről bővebben hallhattunk első óra végén a hangosbemondón! (legalábbis azok, akiknek a termében hallható ez a berendezés...)

Ezek alapján a tegnap leközölt hírek főleg szóbeszéden és pletykán alapultak. A baleset valójában 212. teremben történt. A preparátumokat (azokat a bizarr állatokat tartalmazó tartályokat) tartó polc jobb alsó tiplije - eddig ismeretlen okból - kiesett a polc alól, az üvegek leestek, 2 közülük eltört. A folyadék, melyben az állatok úsztak - a formalin - miatt került sor a tűzoltók kihívására. A formalin egy könnyen párolgó anyag, melynek rákkeltő és mérgező hatásai vannak, de a legnagyobb gond, hogy a levegővel robbanóelegyet képes alkotni.

A termet a tűzoltók és a vegyvédelmi szakemberek kiszellőztették és homokkal szórták fel a kiömlött folyadékot, majd eltávolították az épületből.Esti távozásukkor biztosították az iskolavezetőséget arról, hogy minden rendben van. 

A terembe a biztonság kedvéért a bútorok lemosásáig és a padló felmosásáig nem engednek be diákokat, a tanórákat más termekbe helyezték át.

A balesetben senki sem sérült meg, minden az előírásoknak megfelelően zajlott.

Reméljük, ezzel a bejegyzéssel megválaszoltunk minden kérdést, és eloszlattunk minden pletykát!

Szerző: Nessi2  2011.10.12. 09:36 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dokinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr133296802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása